vpershe-za-ponad-50-rokiv-ukrayinu-zaprosili-na-zasidannya-komitetu-radi-nato-z-pitan-ozbroyen

Вперше за понад 50 років: Україну запросили на засідання комітету ради НАТО з питань озброєнь

 • 28230 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Україна вперше за понад 50 років візьме участь у засіданні комітету Північноатлантичної ради НАТО з питань озброєнь - Конференції національних директорів озброєнь. Про це повідомляє УНН з посиланням на Міністерство оборони України.

Деталі

Засідання під головуванням генсека НАТО Єнса Столтенберга відбудеться 26 жовтня в Брюсселі. Представляти Україну на Конференції національних директорів озброєнь буде заступник міністра оборони Олександр Носов.

За його словами, Україна раніше залучалась до участі у засіданнях Конференції, але наразі вперше йдеться про питання, що належать до прерогативи виключно держав-членів НАТО.

На засіданні обговорюватимуть інновації в оборонно-технічній сфері, трансформації у взаємодії з наукою і оборонно-промисловим комплексом та досягнення оптимального співвідношення воєнних потреб і бюджетних можливостей.

Також у Брюсселі заплановані двосторонні зустрічі заступника міністра оборони України Олександра Носова з Національними директорами з озброєння держав-членів НАТО.

Нагадаємо

У Кремлі заявили, що не мають можливості завадити Україні вступити у НАТО, але "мінімізують ризики".

Українські Національні Новини

Політика