voyenni-zlochini-rf-v-ukrayini-vidkrito-16-sprav-schodo-zgvaltuvannya-mvs

Воєнні злочини рф в Україні: поліція відкрила 16 справ щодо зґвалтування – МВС

 • 148149 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. В Україні відкрито 16 кримінальни проваджень за фактами сексуального насильства російських окупантів над ураїнцями. Про це під час брифінгу повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, передає УНН.

Цитата

“Сьогодні розпочато вже десятки кримінальних проваджень за фактами сексуального насильства, вчиненого військовослужбовцями російської федерації. Тільки до підрозділів Національної Поліції надійшло близько півсотні звернень про сексуальні злочини окупантів… Відомості про 16 цих фактів внесено вже саме слідчими Національної поліції до ЄРДР. Інформація про інші факти ще перевіряється”, – наголосила Павліченко.

Деталі

Павліченко зазначила, що найбільша кількість звернень надходила з територій Донеччини, Запоріжжя, Київщини, Луганщини, Харківщини, Херсонщини і Чернігівщини.

Доповнення

30 травня в Україні до суду скерували першу справу щодо зґвалтування під час повномасштабного вторгнення рф – російського військового судитимуть за вбивство цивільного чоловіка та сексуальне насильство над жінкою.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП