voyenachalnik-sudanu-skasuvav-nadzvichayniy-stan-yakiy-trivav-7-misyatsiv

Воєначальник Судану скасував надзвичайний стан, який тривав 7 місяців

 • 140520 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Військовий лідер Судану генерал Абдель Фаттах аль-Бурхан у неділю видав указ про скасування надзвичайного стану, який він ввів після захоплення контролю під час військового перевороту 25 жовтня минулого року. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У заяві Перехідної суверенної ради йдеться, що рішення було прийнято для створення належної атмосфери для “плідного та змістовного діалогу, який забезпечує стабільність у перехідний період”.

Раніше в неділю Рада безпеки і оборони рекомендувала скасувати надзвичайний стан і звільнити всіх затриманих, які були заарештовані відповідно до нього.

Раніше

Військовий переворот у Судані відбувся 25 жовтня 2021 року. Тоді щонайменше 5 високопосадовців були затримані, зокрема прем’єр-міністр Абдалла Хамдук. Громадяни повідомляли про блокування доступу до мобільного зв’язку та інтернету в країні.

Тоді тисячі демонстрантів у столиці Судану Хартумі та інших містах вимагали, щоб усунутий військовими прем’єр-міністр Абдалла Хамдук повернувся на свою посаду, а військові передали владу цивільному уряду.

Українські Національні Новини

Новини Світу