vooz-zayavila-pro-vidsutnist-dokaziv-togo-scho-virus-vispi-mavp-mutuvav

ВООЗ заявила про відсутність доказів того, що вірус віспи мавп мутував

 • 139400 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Всесвітня організація охорони здоров'я не має доказів того, що вірус мавпячої віспи мутував, заявили у понеділок керівники агентства ООН, зазначивши, що інфекційне захворювання, ендемічне в Західній та Центральній Африці, має тенденцію не змінюватися. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Голова відділу ВООЗ з вивчення віспи Розамунд Льюїс повідомила на брифінгу, що мутації цього вірусу зазвичай нижчі, хоча секвенування геному випадків допоможе краще зрозуміти поточний спалах.

Провідний та технічний керівник ВООЗ з нових хвороб та зоонозів Марія ван Керкхове заявила, що більше 100 підозрюваних та підтверджених випадків недавнього спалаху в Європі та Північній Америці не були важкими.

"Це стримувана ситуація", - сказала вона.

За даними ВООЗ, спалахи нетипові, оскільки відбуваються у країнах, де вірус не циркулює регулярно. Вчені намагаються зрозуміти походження випадків і чи щось змінилося у вірусі.

Довідка

Віспа мавп - це інфекційне захворювання, що зазвичай протікає в легкій формі і ендемічне в деяких частинах Західної та Центральної Африки. Він передається при тісному контакті, тому його можна легко стримати за допомогою таких заходів, як самоізоляція і гігієна.

Українські Національні Новини

Здоров'я