vooz-sche-ne-zafiksuvala-smertelnikh-vipadkiv-vid-koronavirusu-omicron

ВООЗ ще не зафіксувала смертельних випадків від коронавірусу Omicron

 • 23617 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) поки не зафіксувала смертельних випадків від коронавірусу штаму Omicron серед інфікованих людей. Про це УНН повідомляє з посиланням на The Guardian.

Цитата

"Я ще не бачив записів про смерть, пов'язаних зі штамом Omicron. Але ми збираємо всі свідчення, їх буде більше, тому що більше країн відстежують це і тестують людей. Так що у нас буде більше заражень, більше інформації, але, сподіваюся, не смертей", - заявив спікер.

Деталі

У ВООЗ додали, що ще вивчають особливості нового штаму, в тому числі і щодо його ймовірного більшого рівня заразності.

Додамо

У п'ятницю глава технічної групи підрозділу надзвичайних захворювань ВООЗ Марія Ван Керкхове заявила, що варіант корнавірусу Omicron був виявлений вже в 38 країнах.

Доповнення

Перша людина, інфікована штамом B. 1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, мова йде про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я 26 листопада назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Новий штам вже був виявлений в декількох європейських країнах, США, Ізраїлі, Гонконгу, Японії, Канаді та Австралії. Багато країн почали обмежувати або забороняти поїздки з країн Півдня Африки, щоб приборкати поширення цього варіанту.

Українські Національні Новини

Суспільство