voni-vsi-zlochintsi-ta-povinni-za-tse-vidpovisti-u-mzs-vidreaguvali-na-tvit-posolstva-rf-pro-azovtsiv

Вони всі злочинці та повинні за це відповісти: у МЗС відреагували на твіт посольства рф про "азовців"

 • 241189 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. Міністерство закордонних справ України відреагувало на заклики російських дипломатів стратити українських захисників полку “Азов”, порівнявши їх з воєнними злочинцями. Про це УНН пише з посиланням на допис речника МЗС Олега Ніколенка на Facebook.

Цитата

“Прочитайте це, коли вам кажуть, що росію не можна ізолювати. Немає різниці між російськими дипломатами, які закликають до страти українських військовополонених, і російськими військами, які роблять це в Оленівці. Усі вони є співучасниками цих військових злочинів і повинні відповідати. Настав час визнати росію державою-спонсором тероризму”, – написав він.

Доповнення

28 липня на території колишньої виправної колонії №120 в місті Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області, яка зараз використовується як місце утримання українських військовополонених, стався потужний вибух. Внаслідок вибуху було зруйновано приміщення, де перебували полонені українці.

Вибухи відбулися на території промзони в новозбудованому приміщенні, яке мало бути спеціально обладнано для утримання полонених, виведених з "Азовсталі". Обладнання будівлі закінчилось 2 дні тому, після чого в неї перевели частину утримуваних українських захисників.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що російські війська навмисно обстріляли колонію у тимчасово окупованій Оленівці Донецької області, де перебували українські полонені.

За даними Офісу Генпрокурора, загинуло приблизно 40 осіб, отримали поранення – 130.

СБУ перехопила телефонні розмови, у яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у цій трагедії.

Українські Національні Новини

Політика