volker-rosiya-povinna-skasuvati-butaforski-nezakonni-vibori-v-ordlo

Волкер: Росія повинна скасувати бутафорські незаконні вибори в ОРДЛО

 • 8508 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Україна продовженням особливого статусу окремих районів Донбасу виконувала свою частину з імплементації Мінських угод - тепер настав час Росії виконувати свої зобов'язання. Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, передає УНН.

"Вітання Петру Порошенку, Андрію Парубію і Верховній Раді з продовженням особливого статусу. Це важливий крок. Україна виконує свою частину задля миру. Тепер черга Росії. Розчарований тим, що деякі основні політичні діячі не підтримали цей важливий крок", - написав Волкер у своєму акаунті в Twitter.

За його словами, Україна вже неодноразово виконувала свою частину з імплементації Мінських угод, тепер Росія повинна виконувати свої зобов'язання - включаючи припинення вогню, виведення іноземних бойовиків та обладнання та незаконних збройних формувань, а також обмін заручниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посли країн G7 привітали продовження дії особливого статусу Донбасу

"Росія також повинна скасувати бутафорські незаконні вибори в контрольованих нею Донецьку та Луганську – їх проведення повністю суперечить Мінським угодам. Настав час для миру в Україні", - підкреслив спецпредставник.

Як повідомляв УНН, 4 жовтня Президент України Петро Порошенко підписав закон про продовження дії особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей до 31 грудня 2019 року.

Українські Національні Новини

Політика