vodiyam-za-tizhden-narakhuvali-2-4-mln-grn-shtrafiv-za-perevantazhennya-na-dorogakh-mininfrastrukturi

Водіям за тиждень нарахували 2,4 млн грн штрафів за перевантаження на дорогах - Мінінфраструктури

 • 12167 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. За минулий тиждень, з 5 по 11 жовтня, інспектори перевірили майже 19 тис. транспортних засобів, і нарахували 2,45 млн грн плати за перевантаження. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури, передає УНН.

Транспортні засоби перевіряли інспектори Укртрансбезпеки спільно з Нацполіцією. У підсумку вони склали 318 актів про порушення габаритно-вагових параметрів.

У розрізі регіонів найбільше плати за проїзд нараховано в Херсонській, Одеські та Донецькій областях, коментує очільник міністерства Владислав Криклій.

"Ми продовжуємо проводити роз'яснювальну роботу з найчастішими порушниками ГВК", - додав він.

До топ-5 порушників габаритно-вагового контролю (ГВК) минулого тижня увійшли такі компанії: ТОВ "Украгроком" (штраф – 2,4 тис. євро), ТОВ "ТРАНС СЕРВІС-1" (штраф – 212,4 євро), Ларчіков М.А. (штраф – 81 євро), ТОВ "Доррем Технології" (штраф – 16,8 євро), ТОВ "Велена" (штраф – 15,6 євро).

Також повідомляється, що за тиждень підвищилися показники ефективності ГВК у семи областях: Вінницькій, Волинській, Донецькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Сумській та Хмельницькій.

Нагадаємо, за словами Криклія, до кінця року планується запуск 50 комплексів автоматичного зважування фур у русі. Також Мінінфраструктури хоче на рівні законодавства зобов'язати порти зважувати "вхідні" вантажі і передавати цю інформацію до держреєстру. 

Українські Національні Новини

Економіка