vodiy-mazhor-vidstrilyuvavsya-vid-politsiyi-pid-kiyevom

Водій-"мажор" відстрілювався від поліції під Києвом

 • 38468 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Поліція Київщини затримала озброєного водія-"мажора", який після зупинки правоохоронцями на автомобілі почав втікати і стріляти у поліцейських. Про це УНН повідомили в поліції області.

Так, патрульні поліцейські зупинили автомобіль Audi, водій якого хаотично рухався дорогою, під час патрулювання міста Вишгород.

Цитата:

"У відповідь чоловік дістав зброю та почав направляти її у бік поліцейських, після чого в'їхав у шлагбаум і спробував втекти. На вимогу поліцейських зупинитися, чоловік не реагував та продовжував рух. Поліцейські переслідували водія, однак порушник неодноразово створював аварійні ситуації та здійснив близько восьми пострілів у бік службового автомобіля поліцейських", - розповіли у поліції.

Деталі

За сорок хвилин автомобіль вдалося заблокувати та затримати водія у Печерському районі столиці.

"Під час освідування було встановлено, що 33-річний чоловік знаходиться у стані алкогольного сп’яніння", - зазначили правоохоронці.

Зазначається, що раніше ж він також притягувався до кримінальної відповідальності за ст. 129 (Погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

Як з’ясувалося згодом, за даними поліції, правопорушник здійснював постріли з пристрою для відстрілу гумових куль. З місця події вилучено зброю, дозвільні документи, патрони та гільзи.

Автомобіль вилучено та доставлено на спеціально відведений майданчик тимчасового затримання транспортних засобів.

Поліція затримала 33-річного чоловіка. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає ув’язнення на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Додамо

За вихідні на Київщині сталося понад 110 ДТП, є жертви.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП