vizyt-ministra-oborony-ssha-do-kyieva-u-top-temakh-perehovoriv-nazyvaiut-plany-podalshoi-viiskovoi-dopomohy

Візит міністра оборони США до Києва: у топ-темах переговорів називають плани подальшої військової допомоги

 • 7189 переглядiв

Обговорення будуть зосереджені на нагальних потребах України для ведення бойових дій взимку та планах щодо подальшої військової допомоги

Міністр оборони США Ллойд Остін у Києві запевнив Україну у підтримці. Як повідомив представник Пентагону, на переговорах американської делегації з українськими посадовцями обговорюватимуть нагальні потреби України для бойових дій в умовах зими, а також плани подальшої військової допомоги, пише УНН з посиланням на Голос Америки.

Серед найважливішого цієї зими буде протиповітряна оборона. Ми змогли збільшити постачання засобів протиповітряної оборони, але це не означає, що потреб більше немає і що потреб не буде в наступні місяці

- сказав журналістам у Києві американський посадовець, який побажав залишатись неназваним.

Деталі

Як зазначає видання, Україна отримала від США зброї на суму понад 44 млрд дол., а від інших партнерів ще на понад 35 млрд дол., але цієї осені питання американської військової допомоги Україні стали предметом бюджетних суперечок у Конгресі.

Видання повідомляє, що представники Пентагону, визнаючи дискусії у Конгресі, вказують на "чітку двопартійну підтримку" безпекової допомоги Україні.

"Ми і надалі вважаємо, що Конгрес надаватиме підтримку. і плануємо далі на підставі тих переконань", - цитує видання одного з посадовців, який також визнав, що можливі зміни у позиції американських законодавців означали б потребу перегляду деяких довготермінових планів щодо України.

Доповнення

Підрахунки даних з відкритих джерел влітку 2023 року, як повідомляється, дали підстави вважати, що країни Європи випередили Америку в загальних обсягах допомоги Україні включно з військовою, фінансовою та економічною, але США залишаються найважливішим постачальником зброї для української армії.

Юлія Шрамко

Політика