viyskoviy-zsu-vkrav-i-khotiv-prodati-za-kordon-aviadviguni-do-vertolota-mi-8

Військовий ЗСУ вкрав і хотів продати за кордон авіадвигуни до вертольота МІ-8

 • 11255 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Лейтенант ЗСУ, командир роти охорони однієї з військових частин, викрав два авіаційні двигуни ТВЗ-117А до вертольота МІ-8, балансовою вартістю близько 400 тис. грн та хотів продати їх за кордон, передає УНН із посиланням на прес-службу Військової прокуратури Центрального регіону.

Як повідомили у прес-службі, факт викрадення обладнання з авіаційно-технічного складу військової частини було задокументовано під час контролю за вчиненням злочину у вигляді спеціального слідчого експерименту.

Викриття злочинця в погонах відбулося спільно з співробітниками 1-го управління військової контррозвідки ГУ ДКР СБ України та слідчими Дарницького управління поліції ГУ НП в м. Києві, в рамках досудового розслідування кримінального провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія Словаччини недорахувалася тисячі патронів та інших боєприпасів

"...офіцер організував проїзд на територію військової частини заздалегідь підготовленого вантажного автомобіля, після чого завантажив зазначене військове майно та вивіз його з метою його подальшого продажу за кордон. Проте під час вивозу вказаного правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК України працівниками військової прокуратури Дарницького гарнізону Центрального регіону України спільно зі слідчими Дарницького управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві та співробітниками Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що обидва авіаційні двигуни ТВЗ-117А до вертольота МІ-8, балансовою вартістю близько 400 тис. грн, які злочинець намагався вивезти для продажу, вилучено під час огляду місця події. Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП