viyskoviy-ekspert-rozpoviv-chomu-raketami-garpun-nemozhlivo-znischiti-flot-rf

Військовий експерт розповів, чому ракетами "Гарпун" неможливо знищити флот рф

 • 6417677 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. З тими ресурсами, що зараз є в Україні, можна лише обмежувати флот рф в плаванні у Чорному морі. Щоб його знищити, потрібні більш потужна зброя і організація цілої операції. Про це в коментарі УНН повідомив військовий експерт Михайло Жирохов.

Цитата

«Щоб знищити російський флот, на це потрібна ціла операція. Тому що ціль – це Севастополь, Балаклава. Вони прикриті ППО, і більшість ракетних ударів знешкодяться. Усе, що зараз в наших силах, - це просто обмежувати росіян в плаванні в певній частині Чорного моря, а саме в рамках 200 км. На таку відстань від узбережжя можуть працювати протикорабельні ракети «Нептун» та «Гарпун», – зазначив експерт.

Він додав, що ракети «Гарпун», які зараз надходять Україні як допомога від США – це аналог української ракети «Нептун». Свого часу СРСР скопіював її, а Україна вже на основі радянських розробок зробила «Нептун».

Цитата

«Якщо дивитися в очі реальності, то «Гарпун» – це не суперзброя, якою ми зможемо знищити чорноморський флот рф. Тобто, якщо хтось думає, що прям в Севастополі ми зможемо топити ворожі судна, це неправда. Тим паче, ті ракети, що нам передають, скоріше за все архаїчної модифікації, так як зняті з озброєння ще в 2004 році. Це не сучасні варіанти, які використовують Велика Британія або США», – сказав Жирохов.

Нагадаємо

Білий дім працює над тим, щоб передати сучасні протикорабельні ракети українським винищувачам, аби допомогти подолати морську блокаду росії. За словами офіційних осіб США та джерел у Конгресі, кілька країн будуть готові відправити «Гарпуни» до України. Але ніхто не хоче бути першою чи єдиною країною, яка зробить це, побоюючись репресій з боку росії, якщо корабель буде потоплено за допомогою «Гарпуна» з їхніх запасів.

Українські Національні Новини

Політика