viyska-rf-dosyagli-nevelikogo-progresu-na-donbasi-rechnik-pentagonu

Війська рф досягли невеликого прогресу на Донбасі – речник Пентагону

 • 193866 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Російські військові досягли невеликого прогресу на півночі Донбасу. Про це повідомив речник Пентагону Джон Кірбі під час брифінгу, пише УНН.

Цитата

“За нашими оцінками, на Донбасі українці чинять дуже жорсткий опір, і росіяни не досягли того прогресу, який, на нашу думку, вони очікували мати до цього моменту”, — сказав речник.

Деталі

Кірбі зазначив, що це не означає, що окупанти не досягли жодного прогресу. За оцінками Пентагону, він є “поетапним та нерівномірним, але аж ніяк не відсутнім”.

Відсутність прогресу російських військових, пояснив речник, відбувається через український опір та частково через їхні власні “нерівномірні” зусилля у розв’язанні проблем, які окупанти мали біля Києва.

“З того, що ми бачимо, можемо однозначно сказати, що є зміна в поведінці, агресивність чи імпульс через приближення 9 травня. А що вони планують робити чи говорити на День Перемоги, це справді їхня справа”, — повідомив Кірбі.

Раніше

Американські та європейські чиновники припускають, що президент росії володимир путін 9 травня може офіційно оголосити Україні війну.

Українські Національні Новини

Суспільство