vivezennya-vikradenogo-rf-ukrayinskogo-zerna-cherez-okupovaniy-krim-rozpochato-kriminalne-provadzhennya

Вивезення викраденого рф українського зерна через окупований Крим: розпочато кримінальне провадження

 • 122215 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Прокуратура автономної республіки Крим та міста Севастополя розпочала кримінальне провадження за фактом вивезення росією краденого українського зерна через тимчасово окупований Крим. Про це УНН інформує з посиланням на пресслужбу відомства.

Цитата

“Прокуратурою автономії розпочато кримінальне провадження за фактами порушення російськими суднами порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та виїзду з неї з метою перевезення награбованого окупантами українського зерна ( ч. 2 ст. 332-1 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

Деталі

Встановлено, що кількома суднами під прапором рф, здійснюється незаконне ввезення на окуповану територію півострова викраденого зерна з Херсонської та Запорізької областей, яке надалі окупанти переправляють через закриті морські порти півострова Крим до третіх країн.

У прокуратурі нагадали, що з липня 2014 року Україна офіційно припинила функціонування всіх портів окупованої території АР Крим та м. Севастополя, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.

Заходження суден під іноземним прапором до закритих морських портів Криму, правоохоронні органи автономії кваліфікують як дії, що підривають суверенітет України та порушують норми національного законодавства, що тягне за собою кримінальну відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден.

Доповнення

31 травня ЗМІ повідомили, що з тимчасово окупованих росією областей України колони вантажівок везуть у Крим зерно.

Як писав УНН, Україна опрацьовує разом із партнерами можливість створення міжнародної місії для розблокування українського морського експорту, та як перший крок росії має відвести свої сили в морській акваторії навколо України та надати гарантії безпеки.

Українські Національні Новини

Суспільство