vitrenku-znovu-ne-vistachilo-pidtrimki-v-radi-dlya-zatverdzhennya-glavoyu-minenergo-zmi

Вітренку знову не вистачило підтримки в Раді для затвердження главою Міненерго - ЗМІ

 • 13383 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Верховна Рада України на своєму засіданні в четвер знову не змогла затвердити Юрія Вітренка на посаді першого віце-прем'єр-міністра - міністра енергетики, передає УНН з посиланням на Економічні новини.

"Лише 204 "За". Голосування було провалено, незважаючи на те, що свої голоси на підтримку віддали нардепи з групи впливу глави МВС Арсена Авакова і олігарха Ріната Ахметова і тим самим виступили на підтримку позиції Президента. У той же час депутати групи Коломойського не дотримали раніше досягнуті домовленості", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 17 грудня 2020 року в парламенті не вистачило голосів за кандидатуру колишнього виконавчого директора "Нафтогазу" Вітренка на посаду глави Міненерго. 21 грудня Кабмін на позачерговому засіданні призначив його першим заступником міністра енергетики. На нього також поклали тимчасове виконання обов'язків міністра.

Президент Володимир Зеленський просив фракцію "Слуга народу" про підтримку кандидатури Вітренка під час голосування 28 січня, "як найбільш незалежного кандидата".

Українські Національні Новини

Політика