vitoki-gazu-iz-gazoprovodiv-pivnichniy-potik-mozhut-stati-novoyu-katastrofoyu-dlya-klimatu

Витоки газу із газопроводів "Північний потік" можуть стати новою катастрофою для клімату

 • 244973 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Видання Bloomberg пише, що 700-метровий басейн киплячої води в Балтійському морі, спричинений розривом газопроводами "Північний потік", вказує на нову кліматичну катастрофу, повідомляє УНН.

Деталі

За оцінками Німеччини, в результаті викидів в атмосферу потрапило близько 300 000 метричних тонн метану, одного з найпотужніших парникових газів. Ця кількість газу матиме такий самий вплив на клімат протягом наступних 20 років, що й щорічні викиди 5 мільйонів автомобілів.

Причина трьох майже одночасних розривів трубопроводу не була підтверджена, але офіційні особи Данії та США заявили, що інцидент схожий на диверсію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Труби газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" можуть бути пошкоджені назавжди.

Усі газопроводи містять природний газ під тиском, переважну більшість якого становить метан.

Цитата

«На трубопроводах немає механізмів стримування, тому весь вміст труб, ймовірно, втече», — йдеться в заяві FEA.

Протягом перших 20 років перебування в атмосфері метан має в 84 рази більшу теплову здатність, ніж вуглекислий газ, але після цього швидко розкладається.

Нагадаємо

Напередодні стало відомо, що в Данії, на південний схід від острова Борнхольм у Балтійському морі, стався витік у газопроводі "Північний потік-2". Морське управління Швеції також повідомило про два витоки на газопроводі "Північний потік-1".

Nord Stream AG, оператор мережі, заявив, що газопровідна система "Північний потік" по дну Балтійського моря зазнала "безпрецедентних" пошкоджень, і неможливо оцінити, коли систему буде відновлено.

Українські Національні Новини

Новини Світу