visim-osib-zadikhnulisya-na-shakhti-v-burkina-faso-pislya-togo-yak-politsiya-zastosuvala-slozoginniy-gaz

Вісім осіб задихнулися на шахті в Буркіна-Фасо після того, як поліція застосувала сльозогінний газ

 • 15897 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Вісім осіб задихнулися, коли поліція Буркіна-Фасо застосувала сльозогінний газ проти несанкціонованих золотошукачів на руднику Nordgold. Про це інформує УНН, передає Reuters.

Деталі

Близько 40 осіб перебували на місці події, коли поліція застосувала сльозогінний газ, що "викликало паніку і удушення золотошукачів", йдеться в заяві національного прокурора Вендіама Ламберта Санфо.

Санфо заявив, що у справі будуть пред'явлені звинувачення в примусовому вбивстві, але не уточнив, проти кого. Чотири людини також були заарештовані за звинуваченням у підпалі 10 автомобілів біля руднику.

У заяві поліції також йдеться, що вони виявили на шахті тіла шести гірників, але не згадали про застосування сльозогінного газу.

Доповнення

Nordgold, російська гірничодобувна компанія з контрольним пакетом акцій, що належить російському мільярдерові Олексію Мордашову і його синам.

Буркіна-Фасо і сусідні країни Західної Африки в останні роки пережили золоту лихоманку, оскільки несанкціоновані гірники, позбавлені інших економічних можливостей, добувають руду в небезпечних умовах.

Українські Національні Новини

Новини Світу