visim-lyudey-zatrimano-cherez-vibukhi-u-shri-lantsi

Вісім людей затримано через вибухи у Шрі-Ланці

 • 8138 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. На Шрі-Ланці затримали вісім осіб, підозрюваних у причетності до серії вибухів, що прогриміли тут в неділю вранці, під час великодніх святкувань. Про це УНН повідомляє з посиланням на euronews.

Влада вже назвала подію терактом, за яким стоять релігійні екстремісти, між тим, ніхто досі не взяв на себе відповідальність за подію. Імена затриманих не повідомляються. Під час спецоперації з їхнього затримання загинули троє поліцейських.

Всього на острові прогриміло вісім вибухів - у Коломбо, Негомбо і Баттікалоа. Нападу терористів піддалися католицькі церкви і фешенебельні готелі. Жертвами терактів стали вже щонайменше 215 осіб, у тому числі не менше 35 іноземців - громадян Великої Британії, Нідерландів, Португалії, Туреччини, Індії та Китаю. Близько 500 осіб отримали поранення, багато хто з них перебуває у важкому стані.

Влада оголосила про введення у країні комендантської години, який буде діяти з шостої вечора до шостої ранку. Крім того, обмежений доступ до соціальних мереж, що пояснюється необхідністю запобігти поширенню неправдивої інформації та чуток. У місцевому аеропорту посилено заходи безпеки.

На Шрі-Ланці довгі роки тривав збройний конфлікт між центральним урядом і воєнізованим рухом "Тигри звільнення Таміл Ілама", при цьому в країні нерідко відбувалися теракти. Але після того, як 10 років тому "Тамільські тигри" оголосили про припинення вогню, ситуація в країні була помітно спокійнішою.

Українські Національні Новини

Новини Світу