virmeniya-shukaye-inshikh-partneriv-u-sferi-bezpeki-ale-z-odkb-poki-ne-vikhodit-pashinyan

Вірменія шукає інших партнерів у сфері безпеки, але з ОДКБ поки не виходить – Пашинян

 • 39044 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Вірменія шукає інших партнерів у сфері безпеки, однак поки не виходить з Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ). Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у парламенті, передає УНН з посиланням на Новини-Вірменія.

Цитата

«ОДКБ, попри свої юридичні обов'язки, не відреагувала належним чином на виклики безпеки Вірменії. При всій повазі до наших колег ми лише фіксуємо, що для нашої громадськості також незрозуміло, навіщо ми щоразу вирушаємо (на зустрічі ОДКБ - ред.), повторюємо те саме, не отримуємо відповіді і повертаємося. Де-юре ОДКБ відмовляється зафіксувати зону своєї відповідальності у Вірменії. Це може означати, що ми в цих умовах, зберігаючи мовчання, можемо розділити світогляд, який може загрожувати територіальній цілісності та суверенітету Вірменії», - заявив Пашинян.

Деталі

Він наголосив, що «про зміни стратегічної політики не збирається заявляти доти, доки не оголосять або не ухвалять рішення залишити ОДКБ».

Додамо

Раніше Пашинян в інтерв'ю The Wall Street Journal заявив, що більше не бачить переваг у присутності російських військових баз у Вірменії

Українські Національні Новини

Політика