vinnichchina-potrapila-v-antireyting-za-kilkistyu-infikovanikh-medikiv

Вінниччина потрапила в антирейтинг за кількістю інфікованих медиків

 • 11837 переглядiв

КИЇВ. 30 квітня. УНН. Попри перевірки міністерства охорони здоров’я, ситуація на Вінниччині не змінюється - там досі кожен третій виявлений COVID-19 у медика, повідомляє УНН з посиланням на дані Кабміну.

Станом на 29 квітня в області 412 підтверджених випадків захворюваності на коронавірус. У 136 випадках мова йде саме про медпрацівників.

Також в антирейтингу Кіровоградська область. Там кількість хворих на COVID-19 становить 377 осіб, 137 з яких – медичні працівники. Тобто – 36% від загальної кількості, або також майже кожен третій.

Чимало інфікованих коронавірусом медпрацівників (кожен четвертий) у Івано-Франківській, Житомирській, Закарпатській та Тернопільській областях.

Так, у Івано-Франківській області загалом інфіковано 822 людини (200 медиків), у Житомирській – 357 (88 медиків), Закарпатській – 403 (106 медиків), Тернопільській – 708 (181 медик).

Додамо, що на Київщині коронавірусом інфікований кожен 8 медпрацівник, а у Києві – кожен десятий. Попри лідерство за кількістю інфікованих на Буковині, медик там - кожен 5.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні коронавірусну хворобу загалом виявили у 2063 медиків та 717 дітей

Нагадаємо, на Вінниччині вимагають звільнення очільниці “медичного” департаменту облдержадміністрації Людмили Грабович. Народні депутати вважають, що саме її недолугі управлінські рішення призвели до спалаху коронавірусу серед медиків. Водночас керівництво своєї провини не вбачає і звинувачує самих медиків.

Через резонанс на Вінниччині побувала спецкомісія МОЗ, ситуацію згодом заслухали на Комітеті ВР - проте винних так і не знайшли.

Тим часом медики Вінниччини заявляють про деморалізацію та розчавлення їх гідності.

"На початку карантину засобів захисту практично не було - чотири маски видавались на тиждень. І ще говорилось, що це на чорний день. Чотири маски, як ви розумієте, розходуються за один день. Далі ти шиєш собі ці маски, переш, прасуєш - і знову їх одягаєш. Я багато прочитала статей з МОЗу, що медики самі винуваті, це побутовий шлях зараження, що вони не дотримувались усіх епідемнорм - це мене зовсім обурило. Це мене вразило у самі серце і душу. Це зачепило мою честь і гідність, як людини і медика", — розповіла в ефірі національного ток-шоу медик з Вінниччини.

Українські Національні Новини

Суспільство