vid-sogodni-rozshireno-perelik-profesiy-dlya-obovyazkovoyi-vaktsinatsiyi-proti-covid-19

Від сьогодні розширено перелік професій для обов'язкової вакцинації проти COVID-19

 • 23032 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Сьогодні в Україні набув чинності наказ МОЗ щодо розширення переліку професій, для яких щеплення проти COVID-19 буде обов’язковим, інформує УНН.

Деталі

До освітян і працівників центральних та місцевих органів влади, які обов’язково мають мати щеплення проти COVID-19 на період дії карантину, встановленого Кабінетом міністрів України, додали співробітників:

• підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;

• установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів соціального захисту для дітей, реабілітаційних закладів;

• підприємств, установ та організацій, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. Їх затверджено постановою Кабінету міністрів України від 4.03.2015 року № 83.

Додамо

Працівників вищезазначених установ, які не вакцинуватимуться проти COVID-19 протягом періоду дії карантину, буде усунено від роботи без збереження заробітної плати. Люди, які мають протипоказання до проведення щеплень, не підлягатимуть обов'язковій вакцинації.

Нагадаємо

Міністерство охорони здоров’я України 7 жовтня створило перелік професій для обов’язкової вакцинації проти COVID-19, який планували згодом розширити.

8 листопада набув чинності наказ МОЗ, який не допускає до роботи невакцинованих проти коронавірусу вчителів, держслужбовців та науковців. 

Українські Національні Новини

Суспільство