vid-klichka-vimagayut-vidzvituvati-chomu-v-kiyevi-ne-testuyut-na-kovid-studentiv-u-gurtozhitkakh

Від Кличка вимагають відзвітувати, чому в Києві не тестують на "ковід" студентів у гуртожитках

 • 11141 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Депутат Київради Олександр Пабат попросив відзвітувати столичну владу, чому не проводиться тестування студентів гуртожитків на коронавірус. На його думку, гуртожитки можуть знову стати місцями масових спалахів захворювання, передає УНН з посиланням на текст депутатського запиту Пабата.

"За даними, оприлюдненими Київським міським головою, у Києві зараз налічується 350 тисяч студентів, з яких понад 100 тисяч проживають у гуртожитках. При цьому гуртожитки, як показує практика, зазвичай є місцями спалахів інфекції", - йдеться в депутатському зверненні.

Пабат нагадав про випадки таких спалахів захворювання серед студентів Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського", а також Київського національного університету технологій та дизайну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус не відступає: у Києві 270 нових хворих COVID-19, семеро померли

За інформацією депутата, у низці інших міст України для тих студентів, які мешкають у гуртожитках, організовано ІФА-тестування.

Пабат попросив чиновників КМДА повідомити, з яких причин не проводиться тестування студентів. Зокрема, тих, хто приїхав на навчання до Києва з "червоної" зони.

Нагадаємо, що безкоштовне ІФА-тестування приїжджих студентів, які мешкають у гуртожитках, проводять в Одесі. Для цього передбачили держфінансування. Протестували вже понад 5000 здобувачів освіти, виявивши коронавірус у 85 осіб.

Українські Національні Новини

Суспільство