vid-imeni-sbu-spetssluzhbi-rf-rozsilayut-feykovi-povidomlennya-z-kompyuternim-virusom

Від імені СБУ спецслужби РФ розсилають фейкові повідомлення з комп’ютерним вірусом

 • 28976 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Російські кіберспецслужби розпочали розсилку фейкових повідомлень з комп’ютерним вірусом. Про це у Facebook повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

"Напередодні ключових подій суспільно-політичного життя нашої країни "запарєбріком активізується та передбачувано зростає хвиля гібридної агресії. Всі ми пам'ятаємо про кібератаки вірусами NotPetya, BlackEnergy та інші випади Росії. Тож повідомляємо про чергові підступи російських спецслужб", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з території РФ здійснено розсилку фейкових повідомлень з вірусним програмним забезпеченням. 17 та 27 вересня нібито від імені Антитерористичного центру при СБУ на електронні скриньки правоохоронних органів, Міноборони, посольств України за кордоном та іноземних дипломатичних місій надійшли листи про псевдомінування урядових об'єктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ посилить захист кібербезпеки в енергетиці

"Ми можемо із впевненістю стверджувати про почерк Кремля, оскільки справжні ІР-адреси відправника є російськими", - зазначили у СБУ.

У СБУ нагадали, що у межах протидії гібридним загрозам з метою попередження таких "пустощів" на адреси відповідних відомств у вересні були надіслані методичні рекомендації із посилення інформаційної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США допомагатимуть Україні у протидії втручання у вибори - посол

Додатково звертаємо увагу, що у випадках виникнення реальних терзагроз Штаб АТЦ сповіщає суб'єкти боротьби з тероризмом у встановленому порядку конфіденційним зв'язком.

Нагадаємо, голова СБУ заявив, що упродовж останніх 5 років різновиди кибератак на інформаційні системи України еволюціонували.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП