vibori-2020-vidkrito-vzhe-193-provadzhennya-cherez-porushennya-viborchogo-protsesu

Вибори-2020: відкрито вже 193 провадження через порушення виборчого процесу

 • 4830 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. За останню добу поліцейські відкрили три кримінальні провадження за фактами порушень виборчого процесу перед місцевими виборами, призначеними на 25 жовтня. Загалом же з 5 вересня зареєстровано вже 193 таких провадження. Про це УНН повідомляє з посиланням на Управління комунікації Національної поліції України.

"Упродовж доби до ЄРДР внесено відомості щодо трьох кримінальних правопорушень. Усього до ЄРДР внесено відомості щодо 193 кримінальних проваджень: 103 - пов’язані з порушенням виборчого законодавства, 90 – пов’язані з виборчим процесом", - повідомили у поліції.

Також складено 400 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом.

При цьому усього із 5 вересня територіальні органи Національної поліції зареєстрували 2477 заяв та повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом. З них найбільше - 354 – у Київській області, 215 – у місті Києві, 178 – у Дніпропетровській області.

З них упродовж минулої доби до поліції надійшло 84 заяви та повідомлення, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства. Найбільше повідомлень зафіксовано у місті Києві – 12, 8 повідомлень – в Одеській, по 7 – у Запорізькій та Чернігівській областях.

Нагадаємо, початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня, відбувся 5 вересня.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП