vibori-2020-provadzhen-vzhe-u-18-raziv-bilshe-nizh-pid-chas-viboriv-do-vr

Вибори-2020: проваджень вже у 18 разів більше, ніж під час виборів до ВР

 • 10380 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Кількість розпочатих кримінальних проваджень за місяць виборчої кампанії перед місцевими виборами цього року у 18 разів вища за показники під час виборів до Верховної Ради. Про це повідомили на нараді голова Нацполіції Ігор Клименко, передає УНН з посиланням на пресслужбу МВС.

Він зауважив, що "кількість складених адміністративних протоколів та розпочатих кримінальних проваджень за місяць виборчої кампанії (на сьогодні 683 та 219) вже перевищує в 12 та 18 разів відповідно аналогічні показники під час парламентських виборів".

"Основним завданням поліції під час виборчого процесу є простежити за тим, щоб вибори пройшли в межах законності. Ми налагодили координацію з усіма керівниками правоохоронних органів в регіонах, щоб забезпечити безпеку під час виборчої кампанії так і самих виборів. З 12 жовтня до 1 листопада 2020 весь особовий склад поліції працюватиме в посиленому варіанті службової діяльності“, - зазначив голова Нацполіції.

Керівник Громадської мережі “Опора” Ольга Айвазовська зазначила, що “Опора” разом з Нацполіцією розробила посібник для поліцейських, де розписані всі алгоритми дій щодо виявлення і реагування на порушення в день голосування.

“Такий посібник буде мати кожен поліцейський, який працює на дільниці, оскільки не дивлячись на велику кількість повідомлень протягом кампанії, ми розуміємо, що ключовим днем є 25 жовтня і наступні дні після. Конфліктність кампанії дуже висока, тривалість кампанії більше в 5-10 разів. Особовий склад Нацполіції та інших відомств повинні виходити з того, що в понеділок не будуть передані бюлетені до територіальних виборчих комісій, а потрібно орієнтуватись на два — три дні”, — сказала Ольга Айвазовська.

Як зазначив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, завдяки допомозі ДПСУ, ДСНС та НГУ вдалося сформувати оптимальну схему забезпечення публічної безпеки та порядку.

“Планується залучити понад 75 тисяч поліцейських, з яких на охорону виборчих бюлетенів — 47 тисяч. Щодобово для забезпечення правопорядку на вулицях населених пунктів та на автошляхах держави буде залучатися більше 10 тисяч поліцейських, це 2,7 тисяч патрулів. З метою своєчасного та якісного документування правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом, та інших повідомлень громадян, заплановано чергування 1 200 посилених слідчо-оперативних груп”, — сказав він.

Нагадаємо, за даними МВС, лля забезпечення безпеки під час місцевих виборів цього року буде залучено майже 140 тис. правоохоронців і авіацію.

Українські Національні Новини

Політика