vereschuk-rozpovila-za-rakhunok-chogo-treba-pokrivati-defitsit-byudzhetu

Верещук розповіла, за рахунок чого треба покривати дефіцит бюджету

 • 13072 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Дефіцит бюджету не можна покривати за рахунок скорочення соціальних виплат. Це потрібно робити шляхом стягнення коштів із тих, хто ухиляється від сплати податків. Про це в ефірі одного із українських телеканалів заявила народний депутат Ірина Верещук, передає УНН.

"Ми маємо шукати внутрішні резерви: на митниці, у податковій системі, від тих, хто ухиляється від сплати податків. А найбільше ухиляється від сплати податків великий бізнес. Не малі підприємці, не ФОПи першої, другої чи третьої категорії, а саме великий бізнес, який на сьогодні робить все, щоб прикидатися ФОПами. Тож у нас є резерви, щоб, окрім запозичень, шукати їх всередині країни. Якщо ми їх знайдемо - ми не будемо ставити питання, що лише запозичення можуть врятувати ситуацію", - сказала вона.

Верещук також розкритикувала рівень пенсій в Україні та мінімальних заробітних плат.

"Хіба це нормально, коли мінімальна зарплата на рівні 5 тис. грн? Хіба нормально, що пенсія на рівні 2 тис. грн? Це не нормально. І ми мусимо ставити велику планку. Так, це впливає на дефіцит бюджету, впливає на відносини з МВФ, так МВФ вважає, що треба скоротити дефіцит. Але не за рахунок скорочення виплат, а за рахунок тих надходжень, які ми матимемо в резерві", - підкреслила вона.

Нагадаємо, Ірина Верещук є кандидатом на посаду мера Києва від партії "Слуга народу". І, за оцінками експертів, має найвищі шанси опинитися у другому турі разом із Кличком.

Українські Національні Новини

Політика