vereschuk-rozpovila-chomu-yde-v-meri-kiyeva

Верещук розповіла, чому йде в мери Києва

 • 10500 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. Кандидат на посаду міського голови Києва Ірина Верещук розповіла, чому хоче бути мером столиці. Про це вона розповіла в інтерв'ю Дмитру Гордону, передає УНН.

Вона уточнила, що хоче змін у житті киян.

"У мене відчуття, що я потрібна саме тут. У тому числі і Президенту Зеленському, щоб підставити своє плече, тому що він прийшов змінювати країну. А як її можна змінити, якщо немає людей, які готові взяти на себе шмат роботи, які готові сказати "я візьмуся". Київ - дуже складне місто. Ти, Дмитро, корінний киянин, і ти точно знаєш, які тут фундаментальні, системні проблеми. І якщо я скажу: "Та ні, я тут відсиджу на лавочці, у парламенті, подивлюся, куди мені ближче, адже мені тут затишніше, так би мовити "на твердому березі"... Звичайно ж, це неправильно", - сказала вона.

Окремо Верещук прокоментувала критику "хейтерів", закликавши останніх навіть не намагатися похитнути її впевненість у собі.

"Хейтерам не вдасться похитнути мою глибоку впевненість у собі. Тому що ця впевненість заснована на моїй освіті: я дійсно дуже багато і наполегливо вчилася бути мером, моя дисертація і моя магістерська робота саме про повноваження міського голови. Я вивчила все, що стосується повноважень. А закон по місцевому самоврядуванню - один для всіх. Я, до речі, чітко розумію, чому окремі чиновники не хочуть прийняття законопроекту "Про місто Київ - столицю України". Повірте, шуба у них буде завертатися, якщо тільки мене оберуть", - підкреслила вона.

Нагадаємо, законопроект про столицю сьогодні активно дискредитують. Наприклад, проти прийняття документу раніше виступила Асоціація міст, яку, до речі, очолює сам мер Києва - Віталій Кличко.

Експерти кажуть, що таким чином мер використовував підконтрольну собі суспільну структуру у своїх інтересах.

Українські Національні Новини

Політика