venediktova-zayavila-scho-poki-nedostatno-pidstav-dlya-vruchennya-pidozri-sluzi-yurchenku

Венедіктова заявила, що поки недостатньо підстав для вручення підозри "слузі" Юрченку

 • 14008 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова готова вручити підозру нардепу Олександру Юрченку, якщо для цього буде достатньо підстав. Про це вона сказала сьогодні під час виступу перед депутатами Верховної Ради України, передає кореспондент УНН.

Так, Венедіктова заявила, що нікого не буде покривати, і якщо є доведений склад злочину, конкретного депутата буде притягнуто до відповідальності.

"Я можу назвати прізвище - це Юрченко… це народний депутат", - заявила генпрокурор.

Водночас, вона заявила, що, перш ніж підписати підозру, яка складається самим генпрокурором на підставі матеріалів провадження, Венедіктова має мати об’єктивні відомості, що підлягають доведенню – час, місце, спосіб обговорення депутата і помічника дій щодо одержання неправомірної вигоди, час, місце, спосіб надання вказівки народного депутата своєму помічнику на вчинення дій, спрямованих на виконання домовленостей з заявником.

"Єдиними фактичними обставинами, відомими мені на сьогодні, які можна назвати доведеними, є факт обговорення внесення змін до законодавства, прийняття підготовлених заявником пропозицій змін у закон, обіцянка нардепа передати їх на опрацювання юристам. Чи можна ставити питання про обвинувачення нардепа за встановлені вищевказані факти на сьогоднішньому етапі слідства? На мою думку, без встановлення факту використання службового становища для одержання неправомірної вигоди, факту одержання неправомірної вигоди, повідомити будь-кого за вчинення такого службового злочину неможливо. Матеріали, які мені сьогодні надані, не містять таких відомостей", - заявила Венедіктова.

Також вона повідомила, що вчора отримала лист від керівництва НАБУ щодо підписання підозри і чернетку підозри, без матеріалів кримінального провадження, о 17:20.

"Ми готові, прокурори САП, я особисто, вивчити матеріали кримінального провадження, опрацювати зібрані матеріали, якщо необхідно дати додаткові вказівки, що треба зробити, і якщо буде достатньо підстав - повідомити про підозру, я це зроблю і повідомлю", - наголосила голова ОГПУ.

Як повідомлялося раніше в УНН, Венедіктова сьогодні виступає зі звітом у ВР.

Українські Національні Новини

Політика