venediktova-poyasnila-chi-prichetniy-zelenskiy-do-vidkrittya-sprav-proti-poroshenka

Венедіктова пояснила, чи причетний Зеленський до відкриття справ проти Порошенка

 • 20574 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Нинішній президент України Володимир Зеленський — перший в історії України глава держави, який “не зводить рахунки” з своїми опонентами, та не прикриває людей, зі свого оточення. Тому, він не причетний до справ щодо діяльності п'ятого Президента України Петра Порошенка. Про це в ефірі одного з телеканалів заявила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, інформує УНН.

“Президент Зеленський, мабуть, перший президент, який не відкриває справи проти своїх ворогів і не закриває проти друзів. Не фальсифікує. Тобто, мені здається, що пан Порошенко має розуміти, що він такий же, як і інші пани. І тут точно не йдеться про політичні переслідування. Тому що багато справ було відкрито виключно за рішенням судів. Будемо дивитися, як будуть ці справи розслідуватися. У нас різні органи слідства (працюють — ред.) щодо пана Порошенка. І ДБР розслідує, і НАБУ розслідує”, - зазначила Генпрокурор.

Додамо, що 2 листопада слідчі Державного бюро розслідувань звернулися за міжнародною правовою допомогою для розслідування провадження відносно п’ятого Президента України Петра Порошенка.

Нагадаємо, адвокат Порошенка Ілля Новіков повідомив, що Служба безпеки України порушила проти п’ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка 15 нових справ.

Влітку 2020 року генпрокурор Венедіктова повідомляла, що заяви про злочини Порошенка надходять від звичайних громадян.

Українські Національні Новини

Політика