velika-britaniya-zayavila-pro-postachannya-ukrayini-sistem-ozbroyennya-dlya-zakhistu-vid-rosiyi

Велика Британія заявила про постачання Україні систем озброєння для захисту від Росії

 • 45562 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Велика Британія поставить Україні новий пакет систем безпеки, щоб допомогти підвищити її оборонні можливості перед загрозою поведінки з боку Росії, заявив у понеділок міністр оборони Бен Уоллес. Про це пише УНН.

Цитата

"Ми прийняли рішення поставити Україні легкі протитанкові оборонні системи, - заявив Уоллес у парламенті, додавши, що запрошує свого російського колегу відвідати Лондон у найближчі кілька тижнів для обговорення кризи. - Вони не є стратегічною зброєю і не становлять загрози для Росії. Їх слід використовувати з метою самооборони".

Деталі

Міністр оборони заявив, що будь-яке вторгнення Росії розглядатиметься як "окупація".

Він додав: "Я боюся, що це може призвести до величезних людських жертв з усіх боків. Сьогодні складні відносини з Кремлем — це не ті відносини, які ми хотіли б мати зі Сполученим Королівством, вони не повинні бути такими".

Міністр оборони додав, що коли справа доходить до відносин Великої Британії з Росією, "поточний розрив великий, але його можна подолати".

"І є світ, у якому ми можемо налагодити взаємовигідні відносини з Росією", - вважає Уоллес.

Додамо

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков раніше попередив, що якщо напруженість у відносинах між Москвою та Україною продовжить зростати, може повторитись кубинська ракетна криза.

Путін назвав розмови про вторгнення "провокаційними" та звинуватив Україну та НАТО у нагнітанні напруженості.

Українські Національні Новини

Новини Світу