velika-britaniya-zayavila-pri-yakikh-obstavinakh-znimut-sanktsiyi-z-rosiyi

Велика Британія заявила, при яких обставинах знімуть санкції з росії

 • 151169 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Міністерка закордонних справ Великобританії Ліз Трасс заявила, що санкції, запроваджені проти російських фізичних осіб і компаній, можуть бути зняті, якщо росія виведе війська з України та зобов’язується припинити агресію, повідомляє в суботу газета Telegraph, пише УНН.

Деталі

Великобританія та інші західні країни використовують економічні санкції, щоб калічити російську економіку та покарати президента володимира путіна за вторгнення в Україну, намагаючись змусити його відмовитися від того, що він називає "спеціальною військовою операцією" з демілітаризації та "денацифікації" України.

В інтерв'ю Telegraph Трасс заявив, що ці заходи можуть припинитися, якщо Москва змінить курс.

Цитата

"Ми знаємо, що росія підписала кілька угод, яких вони просто не дотримуються. Тому повинні бути жорсткі важелі. Звичайно, санкції – це жорсткий важіль. Ці санкції повинні мати лише повне припинення вогню та виведення військ, а також зобов'язання щодо подальшої агресії. Крім того, є можливість отримати швидкі санкції, якщо буде подальша агресія в майбутньому. Це реальний важіль, який я яумаю, можна використати", - заявила Трасс.

Британський уряд заявляє, що наразі ввів санкції проти банків із загальними активами в 500 мільярдів фунтів стерлінгів (658,65 мільярда доларів), олігархів і членів сімей із статками понад 150 мільярдів фунтів стерлінгів.

Трасс також припустила, що криза зблизила Британію та Європейський Союз після того, як відносини стали сильно напруженими після Brexit.

Нагадаємо

Велика Британія відправить продовольство до оточених українських міст і сіл.

Українські Національні Новини

Новини Світу