velika-britaniya-vvela-sanktsiyi-proti-osnovnogo-dzherela-dokhodiv-dlya-rezhimu-lukashenka

Велика Британія ввела санкції проти "основного джерела доходів для режиму Лукашенка"

 • 14903 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Уряд Великої Британії оголосив нові санкції, щоб "притягнути режим Лукашенка до відповідальності за порушення прав людини в Білорусі", пише УНН.

Цитата:

"Велика Британія ввела додаткові санкції у відповідь на триваюче нехтування режимом Лукашенка міжнародного права і триваючі порушення прав людини в Білорусі", - повідомили в британському уряді.

Деталі

Зокрема, Велика Британія заморозила активи одного з найбільших у світі виробників і експортерів калійних добрив.

"Заморожування активів "Білоруськалій", одного з найбільших у світі виробників калійних добрив, націлене на основне джерело доходів та іноземної валюти для режиму Лукашенка", - вказали в британському уряді.

Лондон також заморозив активи і заборонив поїздки в країну "5 пропагандистам, які зіграли ключову роль у поширенні дезінформації в Білорусі, високопоставленому білоруському чиновнику, відповідальному за придушення громадянського суспільства і демократичної опозиції в країні, а також судді і помічнику прокурора, відповідальним за численні політично мотивовані постанови проти журналістів, активістів і протестувальників, у тому числі двох журналістів "Белсату", які були ув'язнені в 2020 році за прямі трансляції мирних акцій протесту". Загалом проти 8 осіб.

Доповнення

Це п'ятий раунд санкцій Великої Британії щодо Білорусі, спрямованих на режим Лукашенка і що зводить до мінімуму вплив на простих білорусів. Велика Британія вже ввела санкції щодо понад 100 осіб і організацій у відповідь на фальсифікації виборів у Білорусі і низку дій і порушень прав людини, "які продовжує здійснювати режим Лукашенка". Вони були введені разом з союзниками з США, Канади і ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу