velika-britaniya-planuye-gotuvati-ukrayinskikh-pilotiv-vinischuvachiv-ta-morskikh-pikhotintsiv

Велика Британія планує готувати українських пілотів винищувачів та морських піхотинців

 • 750243 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Велика Британія планує розширити місію з навчання бійців ЗСУ, зокрема впровадити навчання для пілотів винищувачів та морських піхотинців. Про це повідомив прем'єр-міністр країни Ріші Сунак, інформує УНН з посиланням на заяву на сайті уряду Сполученого Королівства.

Цитата

"Я пишаюся тим, що сьогодні ми розширимо підготовку від солдатів до морських піхотинців та пілотів винищувачів, гарантуючи, що Україна матиме армію, здатну захищати її інтереси в майбутньому. Це також підкреслює наше зобов’язання не просто надавати військову техніку на короткий термін, але й довгострокове зобов’язання стояти пліч-о-пліч з Україною протягом наступних років", - заявив прем'єр Британії. 

Деталі

Як вказано, "навчання забезпечить пілотам можливість керувати складними винищувачами стандартів НАТО в майбутньому". "У межах цих довгострокових інвестицій Велика Британія співпрацюватиме з Україною та міжнародними союзниками для координації колективної підтримки для задоволення оборонних потреб України", - ідеться в заяві.

Окрім цього, прем'єр Британії пропонує навчати українських морських піхотинців.

Зеленський та його команда, як вказано, зустрінуться з керівниками оборони та безпеки, включно з начальником штабу оборони та начальником штабу авіації, щоб обговорити деталі програми навчання.

Зазначається, що прем'єр Британії також має намір виступити з пропозицією надати Україні "можливості більшої дальності".

"Це порушить здатність росії постійно націлюватися на цивільну та критично важливу національну інфраструктуру України та допоможе зменшити тиск на передовій в Україні", - зазначають на сайті уряду.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак зустрівся 8 лютого з Президентом України Володимиром Зеленським у Британії.

Це другий візит Зеленського до іншої країни з початку повномасштабного вторгнення. Президент повідомив, що прибув до Лондона з наміром "особисто подякувати британському народу та Прем’єр-міністру Ріші Сунаку за допомогу Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія оголосила про нові санкції проти рф на тлі візиту Зеленського

Українські Національні Новини

Політика