velika-britaniya-gotuye-vvedennya-sanktsiy-za-porushennya-prav-lyudini-v-bilorusi

Велика Британія готує введення санкцій за порушення прав людини в Білорусі

 • 13437 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Велика Британія готує введення санкцій по відношенню винних у порушенні прав людини в Білорусі. Санкції підготують в координації з США та Канадою. Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб, передає УНН з посиланням на Reuters.

"З огляду на шахрайську інавгурацію Лукашенка, я наказав команді з санкцій FCDO (іноземного офісу) підготувати санкції Магнітського для тих, хто несе відповідальність за серйозні порушення прав людини", - сказав Рааб.

За його словами, Велика Британія координується із США та Канадою, щоб терміново підготувати відповідні списки.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб заявив, що таємна церемонія інавгурації Олександра Лукашенка як президента Білорусі ще більше підриває його репутацію.

Нагадаємо, Європейський Союз не визнає легітимності так званої “інавгурації” Олександра Лукашенка та переглядає свої відносини з Білоруссю.

Як повідомляв УНН, таємна церемонія інавгурації Олександра Лукашенка як президента Білорусі 23 вересня пройшла в Палаці Незалежності в Мінську. Глава ЦВК Білорусі Лідія Єрмошина вручила Олександру Лукашенку “посвідчення президента Республіки Білорусь”.

Українські Національні Новини

Новини Світу