vcheni-znayshli-nayridkisnishogo-ptakha-u-sviti

Вчені знайшли найрідкіснішого птаха у світі

 • 23876 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. У Бразилії вчені виявили одну з найбільш рідкісних на планеті птахів. Про це повідомляє УНН із посиланням на Science Alert.

"Після місяців безрезультатних пошуків, один з найбільш зникаючих птахів на планеті нарешті був помічений... топаколо Штреземана - середня, довгохвоста птиця з відмінною щетиною на лобі - але вчені вважають, що у світі залишилося лише кілька цих істот", - йдеться у повідомленні наукового видання.

За даними порталу, мова йде про птаха топаколо Штреземана (Merulaxis stresemanni), яка відрізняється незвичайним співом.

Як наголошується, в світі залишилося всього кілька особин цього виду птахів.

При цьому топаколо Штреземаном були вперше помічені в 1830-х роках.

Довідка УНН: Топаколо Штреземана мешкає в тропічних та субтропічних лісах. Названа, вочевидь, на честь Ервіна Штреземаном. Щодо кількості залишившихся птахів, то відомо про менш ніж 15 особин. Зокрема, птах присутній у бразильському заповіднику Mata do Passarinho Reserve. Міжнародний союз охорони природи присвоїв увазі статус CR.

Як повідомляв УНН, відвідувач австралійського пляжу Тревіс Пауер виявив незвичну морську істоту з десятками щупалець. Чоловік показав її морським біологам, але вони так само не змогли надати появі створіння розумного пояснення.

Українські Національні Новини

Новини Світу