vbivstvo-kim-chen-nama-organizuvali-visokopostavleni-chinovniki-kndr-zmi

Вбивство Кім Чен Нама організували високопоставлені чиновники КНДР - ЗМІ

 • 9816 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Дані, отримані південнокорейської розвідкою, свідчать про те, що вбивство Кім Чен Намаорганізували вісім високопоставлених чиновників уряду Північної Кореї, включаючи глав МЗС і міністерства безпеки. Про це повідомляє УНН із посиланням на Reuters.

Член парламенту Південної Кореї Кім Бен-Кі уточнює, що для вбивства зведеного брата північнокорейського вождя були сформовані три команди. Члени двох з них, куди входили чиновники МЗС і Мінбезпеки, найняли виконавиць в Малайзії і В'єтнамі і доставили їх до місця вбивства, а третя здійснювала "підтримку".

До їхнього числа входить Хен Кван Сун, працівник посольства КНДР в Куала-Лумпурі, пов'язаний з міністерством державної безпеки. Малайзійська поліція видала ордер на його арешт у разі, якщо дипломат відмовиться співпрацювати зі слідством. Залишається поки не ясним, чи володіє він дипломатичним імунітетом.

Напередодні міністр охорони здоров'я Малайзії Субраманіам Сатхасівам опублікував результати розтину тіла Кім Чен Нама, убитого 13 лютого в аеропорту Куала-Лумпура.

Нагадаємо, на думку малайзійських експертів, причиною смерті стало фосфороорганічна бойова отруйна речовина нервово-паралітичної дії VX, що потрапила на очі і шкіру обличчя Кім Чен Нама. Смерть наступила протягом декількох хвилин після ураження і супроводжувалася муками. КНДР відмовляється підтвердити особистість вбитого.

Українські Національні Новини

Новини Світу