vbivstvo-khangoshvili-u-frn-znayshli-ymovirnogo-spilnika-vbivtsi

Вбивство Хангошвілі: у ФРН знайшли ймовірного спільника вбивці

 • 14629 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Федеральна прокуратура Німеччини і Федеральне відомство з кримінальних справ вийшли на слід другого росіянина, який може бути причетним до вбивства в Берліні колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі (Торніке Кавтарашвілі). Про це повідомляє УНН з посиланням на Der Spiegel і DW.

Німецькі силові відомства підозрюють в участі в підготовці злочину російського громадянина Романа Д. із Санкт-Петербурга. Втім, слідство вважає, що це несправжнє ім'я.

За даними видання, 3 серпня 2019 року підозрюваний приїхав з Білорусі до Польщі на автомобілі Infinity Q50. Він не викликав підозр у прикордонників.

У заявці на отримання шенгенської візи Роман Д. вказав, що працює в тій самій петербурзькій фірмі "Руст", що і затриманий і обвинувачений у цій справі Вадим Красиков. Ця компанія практично не має обігу, зауважує видання.

Крім того, двоє росіян в один день подали документи на отримання закордонного паспорта і на візу.

Ще один збіг - згідно з даними мобільних телефонів, обвинувачений Красиков і підозрюваний Роман Д. за кілька місяців до нападу були в підмосковному Оріхові-Зуєві, де тренуються спеціальні сили ФСБ.

Якою саме була роль Романа Д. в підготовці нападу на Хангошвілі в берлінському парку Малий Тіргартен, поки що незрозуміло.

Нагадаємо, Меркель підтвердила можливість запровадження нових санкцій проти РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу