vatazhki-boyovikiv-dnr-ta-lnr-pidpisali-ukazi-pro-zagalnu-mobilizatsiyu

Ватажки бойовиків “ДНР” та “ЛНР” підписали укази про загальну мобілізацію

 • 25802 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Глави псевдо-республік "ДНР" і "ЛНР" підписали укази про загальну мобілізацію населення. Про це йдеться на сайтах ватажків бойовиків, пише УНН.

Деталі

На сайті глави "ДНР" Дениса Пушиліна йдеться, що нібито Україна "обстрілює" непідконтрольні їй території Донбасу, у зв'язку з цим, оголошена мобілізація населення.

Цитата

“Сьогодні мною підписаний указ Про загальну мобілізацію. Звертаюся до всіх чоловіків Республіки, здатних тримати в руках зброю, стати на захист своїх сімей, своїх дітей, дружин, матерів", - йдеться в заяві "відомства".

Подібну заяву опублікували на сайті ватажка бойовиків "ЛНР" Леоніда Пасічника.

"Оголосити на території Луганської народної республіки загальну мобілізацію. Про оголошення мобілізації негайно повідомити Народну Раду ЛНР, уряд ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Додамо

18 лютого після масового артобстрілу бойовиками Донбасу, бойовики "ДНР" і "ЛНР" оголосили про початок "масової евакуації" населення в Росію.

За словами лідера бойовиків Пушиліна, президент України Володимир Зеленський нібито "найближчим часом накаже військовим перейти в наступ".

Через час в окупованому Донецьку прозвучала сирена "цивільної оборони". Користувачі соціальних мереж, місцеві Telegram-канали публікують відео, де чутно сирену, а також видно місцевих жителів біля банкоматів і терміналів, які знімають готівку.

Проте, в Кремлі заявили, що нічого не чули про евакуацію населення, а місцеві жителі повідомили журналісту УНН, що паніка "фейкова", і ніхто не збирається залишати Донецьк.

Міністр оборони України Олексій Резніков запевнив, що українські військові даватимуть відсіч провокаціям з боку ворога, але не планують наступ на окуповані території.

Пізніше в центрі Донецька прогримів вибух. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки вважає, що "вибух" в Донецьку - це свідома провокація бойовиків.

Як заявив головнокомандувач ООС Олександр Павлюк, бойовики на Донбасі здійснюють скупчення мирного населення під виглядом евакуації для проведення терористичних актів. Окупанти планують звинуватити українських військових у їх загибелі.

Українські Національні Новини

Політика