vaks-priznachiv-do-rozglyadu-spravu-schodo-eksgolovi-derzhekoinspektsiyi

ВАКС призначив до розгляду справу щодо ексголови Держекоінспекції

 • 11248 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу щодо декларування недостовірної інформації колишнім головою Державної екологічної інспекції України Андрієм Заїкою. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані пресслужби САП.

"У ВАКС за участі прокурорів САП за результатами підготовчих засідань призначено до розгляду справу стосовно колишнього голови Держекоінспекції, обвинуваченого у внесенні завідомо недостовірних даних у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Засідання з розгляду обвинувального акту по суті призначено на 11 березня 2020 року", - йдеться у повідомленні.

У САП нагадали, що, за їхніми даними, перебуваючи на посаді голови Держекоінспекції (з травня 2015 року – по лютий 2017 року) та приховуючи свій дійсний майновий стан, посадовець вніс недостовірні відомості до декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави за 2015-2017 роки.

Як вказали у САП, посадовець не задекларував майна на загальну суму понад 27 млн гривень. Дії посадовця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП