v-yevropeyskomu-parlamenti-zanepokoyeni-militarizatsiyeyu-azovskogo-morya

В Європейському парламенті занепокоєні мілітаризацією Азовського моря

 • 10291 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Жорсткий контроль морського руху з боку РФ в Азовському морі відбувається паралельно з мілітаризацією. Про це під час пленарного засідання Європейського парламенту заявила віце-президент Європейської Комісії - Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, передає кореспондент УНН.

“Тривожить те, що жорсткіший контроль морського руху відбувається паралельно з мілітаризацією Азовського моря. Росія нещодавно розпочала розгортання значної кількості військових суден у цьому районі. І Україна частково відреагувала на збільшення військової присутності”, — наголосила Могеріні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 200 суден затримали росіяни в Азовському морі - Могеріні

Вона згадала, що Азовське море було майже повністю демілітаризованим, і що Україна та Росія підписали угоду про спільне використанням Азовського моря та Керчі.

Як повідомляв УНН, дії РФ в акваторії Азовського моря є порушенням конвенції ООН з морського права і потребують посиленого режиму санкцій та інших цільових заходів. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу на засіданні 73-ї сессії Генеральної Асамблеї ООН.

Українські Національні Новини

Політика