v-yes-nazvali-imena-i-posadi-osib-scho-potrapili-pid-sanktsiyi-cherez-vibori-v-krimu

В ЄС назвали імена і посади осіб, що потрапили під санкції через вибори в Криму

 • 14138 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Рада ЄС додала п'ятьох осіб до переліку осіб, які підлягають обмежувальним заходам щодо дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій на офіційному сайті ЄС, передає УНН.

У ЄС зазначили, що санкції були введені до осіб через те що вони приймали участь у організації президентських виборів у країні 18 березня 2018 року на території незаконно анексованих Криму та Севастополі, "тим самим активно підтримуючи та впроваджуючи політику, яка підриває територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України".

"П'ять осіб займають відповідальні посади в виборчих комісіях Криму або Севастополі. Заходи включають заборону на проїзд та заморожування активів", - йдеться в заяві.

Крім того, в ЄС назвали імена і посади осіб, які потрапили під дію санкцій. Це - заступник голови кримської виборчої комісії Інна Миколаївна Гузєєва, секретар Кримської виборчої комісії Наталія Iванівна Безрученко, голова Севастопольської виборчої комісії Олександр Юрійович Пєтухов, заступник голови Севастопольської виборчої комісії Мирослав Олександрович Погорєлов, секретар Севастопольської виборчої комісії Анастасія Миколаївна Капранова.

Рішення збільшує загальну кількість осіб під санкціями ЄС до 155. Крім того, під санкціями ЄС активи 38 організацій.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко привітав громадян з офіційним рішенням Ради ЄС про запровадження санкцій проти п’яти осіб, відповідальних за незаконне проведення виборів Президента РФ в тимчасово окупованому Криму та Севастополі.

Українські Національні Новини

Політика