v-uryadi-ne-viklyuchili-mozhlivogo-pidvischennya-podatkiv-nastupnogo-roku

В уряді не виключили можливого підвищення податків наступного року

 • 8222 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. У проекті Державного бюджету на наступний рік не закладено підвищення податків, утім уряд допускає можливість все ж їх збільшення у ході дискусій у парламенті. Про це заявив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час презентації проекту Держбюджету-2020, передає кореспондент УНН.

"Ми в цьому документі не пропонуємо підвищувати податки. Уряд не шукає додаткові ресурси в підвищені податків. Ми допускаємо, що під час дискусій в парламенті, з колегами ми будемо бачити по окремих позиціях, що таке можливе", - зазначив Гончарук.

За його словами, наразі уряд бачить джерела надходження додаткових коштів у боротьбі з корупцією, підвищенні ефективності держави й зменшенні тіньового сектору економіки. Так, Кабмін зменшив у наступному році витрати на обслуговування уряду і в цілому органів держвлади у середньому на 10%.

При цьому, Прем'єр додав, що на наступний рік заплановані максимальні виплати по боргах, що потребуватиме від держави максимального використання коштів бюджету.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні у неділю ввечері ухвалив проект Бюджету-2020 до другого читання у Верховній Раді.

Українські Національні Новини

Економіка