v-ukrayini-zaboronili-preparat-vid-karnitinovoyi-nedostatnisti

В Україні заборонили препарат від карнітинової недостатністі

 • 44504 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. В Україні тимчасово заборонили реалізацію та застосування лікарського засобу "Метакартин" Про це повідомляє УНН з посиланням на розпорядження Держлікслужби.

"...на підставі повідомлення ДП “Державний експертний центр Міністерства охорони здоров΄я України” від 10.04.2019 № 1457/9-4 про непередбачену побічну реакцію при застосуванні серії 1805003 лікарського засобу МЕТАКАРТИН, розчин для ін'єкцій, 1 г/5 мл, по 5 мл в ампулі; по 5 ампул в контурній чарунковій упаковці; по 1 контурній чарунковій упаковці в картонній коробці, виробництва Мефар Ілач Сан. А.Ш., Туреччина: ТИМЧАСОВО ЗАБОРОНЯЮ реалізацію та застосування лікарського засобу МЕТАКАРТИН, розчин для ін'єкцій, 1 г/5 мл, по 5 мл в ампулі; по 5 ампул в контурній чарунковій упаковці; по 1 контурній чарунковій упаковці в картонній коробці, серії 1805003, виробництва Мефар Ілач Сан. А.Ш., Туреччина, до окремого рішення Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками", - сказано у повідомлені. 

Суб’єктам господарювання, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, невідкладно після одержання даного розпорядження перевірити наявність вищевказаної серії лікарського засобу.

Невиконання даного розпорядження тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Довідка УНН: "Метакартин" - відноситься до амінокислоти та її похідних.

Як повідомляв УНН, відомий антисептик заборонили в Україні

Українські Національні Новини

Здоров'я