v-ukrayini-viyavili-vzhe-147-vipadkiv-delta-shtamu-koronavirusu

В Україні виявили вже 147 випадків "Дельта"-штаму коронавірусу

 • 21729 переглядiв

КИЇВ. 5 серпня. УНН. В Україні офіційно підтвердили вже 147 випадків захворювання більш заразним "Дельта"-штамом коронавірусу. Про це в ефірі Українського радіо сказав заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, передає УНН.

Цитата:

"Стосовно штаму "Дельта", то декілька тижнів тому ми говорили про 17 випадків. Зараз офіційно підтверджених 147 випадків на рівні країни. Тобто штам знаходиться на території України і поширюється", - повідомив Кузін.

Деталі

Зі слів головного санлікаря, епідситуація по всій країні наразі поступово погіршується. "Насправді, ця ситуація — доволі ризикована, адже ситуація погіршується в кожній області країни і спалах можна очікувати не лише в окремих областях, а будь-де", - додав він.

Що стосується того, у яких регіонах країни "Дельта" поширюється швидше, то, зі слів Кузіна, йдеться про Волинську, Одеську, Тернопільську області, Чернівці та Київ. "Зараз ці місця дають найбільший відсоток позитивних випадків цього штаму", - зазначив посадовець.

Він констатував, що штам "Дельта" "дійсно поширюється швидше, ніж звичайний вірус". "Також він частіше призводить до госпіталізації. Але є і позитивні моменти: вакцинація захищає від "Дельти". Є поодинокі повідомлення про зниження ефективності вакцини, але це зниження не є суттєве. Навіть при спалаху "Дельти" в різних країнах, вакциновані люди не потрапляли в лікарні, і країнам з належним рівнем вакцинації вдалося уникнути такого екстранавантаження саме на систему охорони здоров'я", - зауважив головний санлікар України.

Доповнення

В Україні зафіксовано вже 2,256 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст за добу, 4 серпня, - понад тисячу, що більше, ніж напередодні. Госпіталізовано за добу при цьому 532 особи, зниження проти показника днем раніше.

Українські Національні Новини

Суспільство