v-ukrayini-schoroku-rak-viyavlyayut-u-blizko-tisyachi-ditey-moz

В Україні щороку рак виявляють у близько тисячі дітей – МОЗ

 • 13815 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Щороку в Україні злоякісні новоутворення виявлено у близько тисячі дітей. Про це заявив під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"За останніми даними, щороку кількість дітей, у яких виявляють злоякісне новоутворення – це близько однієї тисячі дітей. Цей показник на злоякісне новоутворення в Україні дорівнює 14,7 на 100 тисяч дитячого населення", - розповів Степанов.

Деталі

За його словами, в Україні понад 30 закладів охорони здоров'я надають спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу дітям зі злоякісними новоутвореннями.

"У сфері дитячої онкології Міністерство активно співпрацює з міжнародними партнерами: Всесвітня організація охорони здоров'я, Міжнародна асоціація дитячих онкологів, Дослідницька клініка святого Юди з США", - сказав Степанов.

Степанов розповів, що національна стратегія контролю онкологічних захворювань до 2030 року, зокрема передбачає розвиток високоякісної, скоординованої та доступної діагностики й лікування онкологічних захворювань у дітей на основі мультидисциплінарного підходу.

"Для досягнення цієї мети ми запланували запровадження навчання з дитячою онкологією та онкогематологією у педіатрів та сімейних лікарів для підвищення рівня виявлення дитячого раку та покращення моніторингу результатів лікування…", - зазначив міністр.

Також відбувається реорганізація системи закладів медичної допомоги дітям з злоякісними новоутвореннями, поступово діагностику та системне лікування злоякісних новоутворень у дітей буде зосереджено у національних, міжрегіональних дитячих онкологічних центрах найвищого рівня допомоги та експертизи.

"Буде імплементовано відповідно до європейських стандартів вимогу допуску до лікування злоякісних новоутворень у дітей лише ті заклади охорони здоров'я, які лікують щонайменше 30 випадків злоякісних новоутворень у дітей на рік", - додав він.

Варто нагадати

Степанов презентував проект національної стратегії контролю онкологічних захворювань до 2030 року та розповів, досягнення яких 8 цілей вона передбачає.

Раніше також повідомлялося, що уряд збільшив суму коштів для медзакладів при лікуванні онкології та мультирезистентних форм туберкульозу.

Зазначимо, Україна посідає друге місце у Європі за темпами поширення раку.

Українські Національні Новини

Суспільство