v-ukrayini-sche-ne-viyavlyali-britanskiy-shtam-koronavirusu-stepanov

В Україні ще не виявляли "британський" штам коронавірусу - Степанов

 • 16269 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. В Україні досі не зареєстрували "британський" штам коронавірусної хвороби, оскільки його складно відслідкувати через дорогу вартість досліджень. Про це під час брифінгу з Європейською Бізнес Асоціацією сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Ще не зареєстрований цей вірус. Я маю на увазі, в Україні. Але ми повинні розуміт в який спосіб його можна відслідкувати. Ми говоримо про те, що для цього треба брати відповідний біоматеріал, робити секвестрування, так зване дослідження… Це недешеве таке задоволення. Його періодично роблять, але не в такій великій кількості, наприклад, як собі це зараз можуть дозволити інші країни, які готові витрачати велику суму коштів”, - сказав міністр.

Він зазначив, що новий штам відрізняється тим, що він більш заразний і має менший інкубаційний період.

Доповнення

“Британський” штам коронавірусу виявили у Вільнюсі, загалом він виявлений у понад 60 країнах світу, “південноафриканський” варіант — в понад 16.

Згідно з останніми даними ВООЗ, нові, більш агресивні штами коронавірусу провокують поширення другої хвилі пандемії в Африці прискореними темпами.

Українські Національні Новини

Суспільство