v-ukrayini-pratsyuye-menshe-polovini-derzhpidpriyemstv-minekonomrozvitku

В Україні працює менше половини держпідприємств - Мінекономрозвитку

 • 7430 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Із 3385 державних підприємств працює лише 1618. Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, передає УНН.

"В Україні на сьогодні зареєстровано 3385 державних підприємств, що перебувають під управлінням центральних органів державної влади. З них 1618 працюючих, управління якими здійснюється 84 органами. Одному органу управління підпорядковується від 1 до 324 підприємств", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 11 січня Мінекономрозвитку разом із Міністерством фінансів ухвалили спільний наказ щодо запуску єдиної бази автоматизованого збору, аналізу та зведення фінансових звітів та інформації про фіскальні ризики державних підприємств в електронному вигляді.

Автоматизація процесу значно спростить для органів управління процедуру збору та аналізу звітності держпідприємств, її узагальнення та подання до Мінекономрозвитку та Мінфіну, а також спростить громадськості доступ до цих даних.

Як зазначили в прес-службі, сьогодні Мінекономрозвитку та інші органи управління державними підприємствами витрачають невиправдано багато часу і людських ресурсів на просту механічну роботу із переносу даних із паперових звітів до електронних таблиць, тож автоматизація звітності дасть можливість органам управління вивільнити додаткові ресурси та зекономити час для якісного аналізу даних звітів та ефективності використання державної власності замість їхньої звичайної механічної обробки.

Нагадаємо, Закон № 2658-VIII, яким було продовжено призупинення банкрутства та блокування рахунків державних підприємств до 1 січня 2022 року, набув чинності 19 січня.

Фонд державного майна затвердив перелік об’єктів малої приватизації, що підлягають продажу в 2019 році. Серед них 10 об’єктів державного концерну "Укроборонпром".

Українські Національні Новини

Економіка