v-ukrayini-ogolosili-konkurs-na-505-vakantnikh-posad-suddiv

В Україні оголосили конкурс на 505 вакантних посад суддів

 • 9128 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила конкурс на зайняття 505 вакантних посад у місцевих судах. Про це УНН повідомили у прес-службі ВККСУ.

"Невдовзі в Україні побільшає суддів у місцевих судах. Аби зменшити кадровий голод у місцевих загальних судах 2 липня 2019 року ВККСУ оголосила конкурс на зайняття 505 вакантних посад", - йдеться у повідомленні.

Участь у конкурсі, як зазначається, можуть взяти 656 кандидатів, які перебувають у резерві на заміщення вакантних посад суддів місцевих загальних судів. Подавати документи потрібно до ВККСУ поштою і лише 12 липня 2019 року. Документи, подані в інший спосіб та в іншу дату, не розглядатимуться.

Допуск кандидатів до участі у конкурсі вирішуватиметься 19 липня 2019 року, а конкурс Комісія проведе 7 серпня 2019 року.

"Кандидати матимуть змогу претендувати на рекомендування в 5 судів, зазначивши які саме для них є більш пріоритетними. Найбільше вакансій у місті Києві – 48. Далі йдуть Дніпропетровська область – 35, Харківська – 34, Одеська – 33 та Київська – 27", - додали у ВККСУ.

Як зазначили у Комісії, невдовзі також будуть оголошені конкурси у місцеві суди і для діючих суддів.

У ВККСУ нагадали, що востаннє в Україні конкурс у місцеві суди загальної юрисдикції проводився 15 вересня 2016 року.

Нагадаємо, в Україні є близько 2 тисяч вакантних посад суддів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП