v-ukrayini-maye-buti-stvoreniy-yediniy-tsentr-z-vivchennya-infektsiynikh-khvorob-danilov

В Україні має бути створений єдиний центр з вивчення інфекційних хвороб - Данілов

 • 11831 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. В Україні має бути створений єдиний інформаційно-аналітичний центр з вивчення інфекційних хвороб та патогенів, які їх спричиняють. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час зустрічі з директором Інституту молекулярної біології та генетики Михайлом Тукалом, повідомляє пресслужба РНБО, інформує УНН.

Зазначається, що під час зустрічі було обговорено широке коло питань щодо перебігу пандемії коронавірусної хвороби у світі та в Україні, розрахунків прогнозу пандемії, а також заходів, що їх вживає українська влада для протидії COVID-19.

"Олексій Данілов акцентував на важливості проведення у контексті забезпечення біологічної безпеки держави комплексних науково-дослідних робіт щодо вивчення інфекційних хвороб та патогенів, які їх спричиняють. Секретар РНБО України наголосив на необхідності координації обміну відповідною інформацією вітчизняними лабораторіями мікробіологічного профілю і створення єдиної інформаційної бази, до якої матимуть доступ такі лабораторії", - йдеться у повідомленні.

Вказується, що директор Інституту молекулярної біології та генетики, своєю чергою, зазначив, що його співробітники вивчають поширення коронавірусної інфекції та світовий досвід боротьби з COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус може поширюватися через стічні води - біологи.

Він зазначив, що очолюваний ним інститут першим в Україні розробив вітчизняну тест-систему для проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) з виявлення коронавірусної інфекції. Михайло Тукало повідомив, що колектив інституту, проаналізувавши досвід застосування цих тест-систем, готовий розпочати розробку нових комплексних тест-систем, які, за його словами, мають бути максимально простими у використанні.

Директор Інституту наголосив, що потрібно неодмінно відстежувати динаміку еволюції і мутацій коронавірусу SARS-CoV-2, аби вчасно модернізувати тест-системи для його виявлення.

"За підсумками зустрічі секретар Ради доручив створити робочу групу із залученням фахівців державних установ та науково-дослідних інститутів, яка вивчатиме питання створення єдиного інформаційно-аналітичного центру з вивчення інфекційних хвороб та патогенів, які їх спричиняють, - резюмували у РНБО.

Як повідомлялося раніше в УНН, Данілов наголосив на необхідності посилення кіберзахисту держави.

Українські Національні Новини

Політика