v-ukrayini-dva-sudi-zalishatimutsya-bez-suddiv

В Україні два суди залишатимуться без суддів

 • 8616 переглядiв

КИЇВ. 13 серпня. УНН. У двох судах України й надалі не здійснюватиметься правосуддя. Йдеться про Авдіївський міський суд Донецької області, де судді без повноважень, та Станично-Луганський районний суд Луганської області. Про це УНН повідомили у пресслужбі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

"У двох судах України й надалі не здійснюватиметься правосуддя. Йдеться про Авдіївський міський суд Донецької області, де судді без повноважень, та Станично-Луганський районний суд Луганської області. Ситуація в зазначених судах, на жаль, певний час залишатиметься невирішеною", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні серед суддів більше жінок, ніж чоловіків

У пресслужбі додали, що заповнення суддівських вакансій сьогодні є однією з пріоритетних процедур Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Нагадаємо, що ВККСУ 5 серпня 2019 року оголошено конкурс на зайняття 7 вакантних посад суддів у місцевих загальних судах Донецької та Луганської областей для кандидатів на посаду судді, а також на 35 посад у місцевих судах України. Окрім того, 9 серпня 2019 року Комісією оголошено конкурс на зайняття 346 вакантних посад суддів в апеляційних судах та конкурси на зайняття 54 вакантних посад суддів у місцевих адміністративних судах і 22 вакантних посад суддів у місцевих господарських судах.

Українські Національні Новини

Суспільство